top of page
פוסטים נבחרים
Search

חזרה לעבודה לאחר "חופשת לידה"

  • Writer: Shirly Knany
    Shirly Knany
  • Mar 24, 2019
  • 3 min read

"חופשת לידה" - הכתבה הזאת מיועדת לכל התותחיות כאן, שמכירות את החוויה של חזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה, וידעו בדיוק על מה אני מדברת.

מי כאן, כמוני, חושבת שצריך להחליף את השם "חופשת לידה" למשהו יותר מדויק? בעיניי השם הזה מעביר תחושה או מסר שאחרי הלידה אנחנו יוצאות לאיזו חופשה ארוכה, משמע מתנתקות מהחיים ויושבות על איזה אי בודד עם קוקטיילים ביד, נחות, ואז חוזרות לשגרת חיינו, לעבודה כאילו כלום לא השתנה. הצחקתם אותי... בואי נתחיל בזה שעבור חלקנו, חופשת לידה היא ההיפך הגמור מחופש! את יולדת. הלידה עלולה לעיתים להיות טראומטית עבורך. הגוף שלך חווה שוק, טראומה, שינוי קיצוני, וגם אם כלפי חוץ נראה שחזרת לעצמך תוך חודש חודשיים, מבחינה פיזית לוקח לגוף שלך לפחות שנה להבין מה קרה לו - השינויים הפיזיים, התחושות החדשות שמלוות אותו פתאום, דברים שלא ידענו על קיומם, הפן הנפשי, העליות והירידות במצב הרוח שאת לעתים חווה, יכולות לדמות רכבת הרים קטלנית שלא מביישת אף פארק שעשועים. תחושות של עצב, כעס, תסכול, עייפות, מותשות, יאוש, דכאון... שאמשיך? וכולם מסביבך מאושרים כל כך, חלקם אפילו מקנאים! "איזה כיף לך, סוף סוף חופש אמיתי"...ולך אין מושג על מה הם מדברים?! את קמה בבוקר, עוד לא הספקת להתקלח, להכניס ארוחה נורמלית לפה והופ הגיע ערב... בערב בן הזוג חוזר הביתה ושואל אותך מה עשית כל היום? מרוב עייפות אין לך אפילו כח לענות, ואת גם לא ממש מבינה איך הזמן עף, כי מה סה"כ עשית? האכלת, החלפת חיתול, עשית אמבטיה, שיחקת קצת, שוב האכלת, שוב החלפת חיתול, ניסית להשכיב אבל זה לא תמיד עובד לך ואם כן אז ל-20 דקות, כאשר בזמן הזה את מנסה ללכת לשירותים ואולי להכניס משהו קטן לפה, אחר כך הלכת לסופרפארם כי נגמרו לך החיתולים, "על הדרך" תור לטיפת חלב או רופא ילדים כי נלחצת ממשהו חדש שיש לתינוק שלך, אחה"צ אוספת כבר את שאר החבורה (אם יש ילדים נוספים) ו... נגמר הזמן!

אבל הנושא שרציתי לשים עליו דגש הוא החזרה לעבודה לאחר "חופשת הלידה". אותה תקופה שלא קוראים עליה בספרים, ש"מחרישים" אותה, כאילו הכל חוזר לקדמותו אחרי שהתנתקת מהעבודה למשך תקופה של מספר חודשים. אז זהו שלא! רוב הנשים שאני מכירה, לצערי, נפגעו בצורה זו או אחרת וחוו יחס מחפיר בתקופה של החזרה לעבודה, לפחות באחת מהלידות שלהן. לעתים הן נדרשו להוכיח את עצמן מחדש, כאילו זה היום הראשון שלהן בעבודה, או שנתנו להן להרגיש שהן צריכות עכשיו להשלים את כל התקופה שבה נעדרו מהעבודה, כאילו שהן היו בנופש בקריביים ומילאו את המצברים. אותן נשים צריכות להוכיח שמגיע להן התפקיד שבו עבדו בשנים האחרונות והיו בו תותחיות על. במידה והתחלף המנהל בזמן "חופשת" הלידה בכלל עלולה לעלות אצלו מחשבה אם להחזיר אותך לעבודה, כי הוא הרי לא מכיר אותך וממש קל לוותר על מישהי שלא ראית אף פעם, גם אם הייתה עובדת מצטיינת שלוש שנים ברציפות.

מה לגבי עצמאיות? מה קורה לעסק שלנו בזמן שאנחנו ב"חופשת לידה"? בעיקר אם אנחנו נותנות שירות? פעמים רבות בתקופה של החזרה לעבודה, אנחנו משלמות מחיר כבד של להתחיל מחדש, לייצר שוב רשימת לקוחות חדשה, להשקיע בשיווק ובפרסום. מעבר לפגיעה הכלכלית, חזרה לעבודה אחרי ח

ופשת לידה פוגעת גם בביטחון העצמי שלנו. למה? למה כל פעם שאנחנו יולדות, בסופו של דבר אנו עלולות לחוש ירידה בביטחון העצמי, תחושה ששלפו לנו את השטיח מתחת לרגליים, תחושה של חוסר הוגנות, אחרי כל מה שבנינו לאורך השנים?

התשובה הטובה ביותר שאני יכולה להעלות על דעתי היא - כי אנחנו מסוגלות! אנחנו חזקות, אינטליגנטיות, יצירתיות, בעלות יכולת מולטי טסקינג בצורה בלתי רגילה, בעלות מוטיבציה אינסופית להצליח ולכן מסוגלות להרים את עצמנו חזרה למעלה. אז כל פעם שאת חווה את התסכול הזה, מרגישה שאת לא מבינה מדוע זה קורה לך - תסתכלי על עצמך במראה ותזכרי את המשפט הבא: את יכולה.

אוהבת אותך כמו שאת

 
 
 
פוסטים אחרונים
חיפוש לפי תגיות
bottom of page